Rondje Bedum-Fraamklap-Onderdendam
(Groningen)

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file)
Verslag van de wandeling

 

 

Deze wandeling is door ons zelf bedacht en voert vanaf het marktplein aan de Vlijt in Bedum via het "Zeven Bruggetjespad" door de landerijen naar Fraamklap.
Vandaar via de Trekweg langs het Boterdiep naar Onderdendam en weer terug naar Bedum.

De afstand is ± 15 km.
Verslag van de wandeling door Caroline
(door een muisklik zijn de foto's te vergroten)

 

 

We troffen het weer met het weer vandaag. Gelukkig was het niet zo warm als vorige week bij Lutjegast en met een aangename temperatuur van rond de 24 graden vertrokken we deze keer vanaf de kleine kinderboerderij aan de Vlijt, uit Bedum. Een stukje langs de rand van het dorp waar je dan ineens door een kleine appelboomgaard loopt en dan via het Zeven-bruggetjespad naar Ter Laan en vervolgens door de landerijen naar Fraamklap.

 

 

 

 

 

 

 

 

Achterblijvers heb je altijd maar dat komt ook door het vele fotograferen.
Op deze weg vonden we drie kraaienkadavers met een touwtje aan hun poot, elk verbonden aan een lange stalen pijp die waarschijnlijk in de grond heeft gezeten, een wrede manier van vogelverschrikken?

 

 


Na Fraamklap over de Onderdendamsterweg via het gemaal Den Deel naar Onderdendam, een dorp waar je zo vaak door heen rijdt maar nog nooit echt van dichtbij hebt bekeken.

 

 

 

 


Voldoende uitgerust gingen we op weg terug naar Bedum waar bij aankomst enkelen van ons moesten vaststellen dat de zon feller was dan het voelde, au!

 


Een lekker kopje koffie gedronken in het Theehuis, gevestigd in de oude, gerenoveerde, halve molen.

 

 

 

Gelukkig deden de lekkere geuren van de barbecue de pijn vergeten en hebben we genoten van al het lekkers waarop we onszelf hebben getrakteerd.
Iedereen was wel heel erg enthousiast over de zelf gemaakte guacamole-dip:
Het recept:

3 rijpe avocado's (in de winkel even voelen of je er nét in kunt knijpen, te hard is niet rijp genoeg, té zacht is té rijp en waarschijnlijk bruin van binnen)
1 kleine, rode paprika, 1 teen knoflook, 1 kleine ui, witte roomkaas (St.Moret, Philadelfia of Linera light), vers gemalen zwarte peper, zout en geconcentreerd citroensap.

 

Naar begin van de pagina

wandelhoofdmenu

 

 

Schil de avocado's, verwijder de pit, snij ze in stukken en doe ze samen met de fijn gesneden paprika, de gesnipperde ui, het uitgeperste teentje knoflook, peper, zout en twee theelepeltjes citroensap in een schaal. Pureer met waar je het maar mee wilt pureren, doe er een half bakje roomkaas bij en roer het nog even goed door tot het een smeuïge massa is.

Lekker op een toostje, met stokbrood, tortillachips of op een salade of gepofte aardappel! Ook lekker op een boterham met plakjes tomaat……