Familiewandelen met GPS in Noord Nederland

of GPS-wandelen met familie in Noord Nederland


Vanwege de enthousiaste verhalen van anderen hebben we een GPS ontvanger aangeschaft.


De Garmin Etrex Legend CX is simpel te bedienen en heeft ruim voldoende opslagcapaciteit voor kaarten, routes ed.


Er is een klein minpuntje: de Etrex "verliest" soms het contact met de satellieten als je onder een dicht bladerdak loopt.

Deze pagina is opgezet om de door ons gelopen wandelingen en de gemaakte foto's te laten zien. We lopen als familie in wisselende samenstelling.

Laatst toegevoegd:
in Groningen:
Over de Esch Vlagtwedde

De pagina's worden van tijd tot tijd aangevuld met nieuwe wandelingen; meestal in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en op Terschelling (ook Friesland natuurlijk)

Hier en daar gebruiken we bestaande tracks en wandelingen uit krant, boeken, folders en tijdschriften die we naar behoefte hebben ingekort of uitgebreid.
De routes (en tracks) zijn te zien in Google Maps; klikt u op een marker op de kaart dan ziet u een foto van een punt op de route.
Nog meer foto's staan in albumpjes die te vinden zijn door de betreffende links aan te klikken.
De gegevens van de wandelingen (in diverse formaten) zijn via de betreffende links in ZIP formaat te downloaden.

Daarna zijn ze uit te lezen en te bewerken met programma's zoals MapSource, OziExplorer, GPS Trackmaker en Easy GPS (deze laatste alleen voor beheren van waypoints)

Totaal afgelegde wandelkilometers door de Etrex Legend op deze site:
2178,1km
Mapsource:  Software voor GPS uitleg
Oziexplorer:  Software voor GPS uitleg
GPS Trackmaker: Software voor GPS uitleg

GPS heeft een revolutie op navigatiegebied ontketend. Het is een technologie waarmee een gebruiker wereldwijd z'n positie kan bepalen, 24 uur per dag en ongeacht het weer. Ontworpen in opdracht van de Amerikaanse regering voor militaire doeleinden, is het GPS-systeem nu beschikbaar voor burgers om te gebruiken voor luchtvaart, watersport, landmeten, buitensport en talloze andere doeleinden.
Tegenwoordig gebruiken miljoenen mensen de nauwkeurigheid en het gemak van deze verbazingwekkende technologie om te jagen, te vissen, te wandelen, te fietsen, te vliegen en te varen.
Het GPS-systeem bestaat uit 24 GPS-satellieten die in uiterst nauwkeurige banen tweemaal per dag om de aarde draaien. De satellieten zenden signalen uit die informatie bevatten omtrent tijd en omloopgegevens waarmee hun positie kan worden berekend. Tegelijkertijd luisteren GPS-ontvangers te land, ter zee en in de lucht naar die signalen.

Navigatieapparatuur moet tenminste drie satellieten 'zien' om een positie op het aardoppervlak te kunnen berekenen. Signalen van een vierde satelliet zijn vereist om ook de elevatie of hoogte vast te stellen. (bron: Garmin Etrex)

Ik wens u veel lees- en wandelplezier!
Henk Bos.

Let op:
Zet in Internet Explorer 7 de beveiligingsinstellingen op "Normaal".
Anders ziet u de routes niet in de Google Maps kaarten staan.

Dit doet u door in het menu "Extra" op tabblad "beveiliging"de instelling op "Normaal" te zetten.