Wandeling Noordvaarder nr 4

 

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file) (geschikt voor Ozi Explorer en Mapsource)

Verslag van de wandeling

Lengte van de wandeling: 9,7 km.

Verslagje van de wandeling.

klik op de foto's voor een vergroting...

 

Het waait stevig als we op weg gaan om weer een wandeling over de Noordsvaarder te maken.
Af en toe zien we een flinke opklaring maar in de verte dreigen wel een paar buien….

We besluiten om via het “Oude pad van de Luchtmacht” naar Paal 3 te lopen. Dit pad was eerst in gebruik om bij de schietrange en de commandotoren te komen. Later omgelegd langs de Houten Man (langs de Slufter). Het pad is hier en daar wat overwoekerd maar goed te belopen.

Er zijn nog paddestoelen en dus moeten er capriolen uitgehaald worden om deze vast te leggen.

We willen ditmaal alleen even op het duin kijken want je waait bijna uit je verschoning en de camera's knappen er ook niet van op.

Anneke kan het niet laten om toch nog even op het strand te kijken en sleept me mee, vandaar dat een stukje track over het strand loopt.
We nemen voor we verdergaan eerst even een Juttertje (want we zijn per slot van rekening op een keerpunt) en gaan door langs de binnenkant van het duin.

Op de GPS (in feite dus op de kaart die in de GPS is geladen) ligt er maar een klein beetje water op de schietrange maar na de stevige regens van de afgelopen tijd is dat nu veel meer en we moeten flink omlopen!

We krijgen een langdurige regen over ons heen; fijne druppels die onze jassen aardig nat maken en samen met de flinke wind wordt de wandeling die prettig begon toch iets minder leuk….
We moeten verderop ook nog eens flink omlopen omdat de slufter aan de zuidkant bij de Houten Man ook aardig vol staat en dus wordt het toch nog een pittige wandeling.

Anneke kan het toch niet laten om, nu de schemering invalt, nog wat foto's van de Brandaris te maken maar de resultaten zijn later bij het terugkijken wat magertjes want de wind gooit wat roet in het eten. De camera stil houden met die wind lukt niet echt.
We waaien wat later bij de Walvis binnen; aardig doorweekt en zijn dan toe aan een welverdiende Terschellinger Koffie!

Even later zien we nog een stel binnenkomen; ze zijn nog natter dan wij….zij waren blijkbaar helemaal buitenom gegaan want we hebben aan de binnenkant van het duin niets achter ons gezien.
Deze wandeling moeten we bij wat droger weer zeker nog eens over doen….

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandeling Noordsvaarder nr 4