Wandeling Noordsvaarder nr 2

 

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file) (geschikt voor Ozi Explorer en Mapsource)

Verslag van de wandeling

Lengte van de wandeling: 6,1 km.

In de buurt van de eerste rug van de Noordsvaarder heb je een watertje dat op sommige plekken redelijk diep leek. Op de tracklog is te zien dat we een heel eind langs dat watertje zijn gelopen tot we aan het eind (of begin) een droog stuk zagen.

Ook te zien is dat we beter aan de zuidkant hadden kunnen blijven maar de kaart in de GPS ontvanger gaf niet de actuele lengte van het water aan!

Hierna was er even geen pad meer te zien en dan moet je een aardig stuk door de ruigte heen.....

Verslagje van de wandeling.

Omdat Rein en Caroline die dag weer met de Koegelwieck terug moesten kon het niet zo'n lange wandeling worden en viel de keuze op een stukje Noordvaarder.

 

De Noordsvaarder ligt op het westelijk deel van Terschelling en is een redelijk ongerept natuurgebied. Tot 1995 was er tussen de eerste en de tweede rug een schietterrein van de luchtmacht gevestigd.

Het pad dat de Noordsvaarder op gaat begint bij de Walvis, op het Groene Strand. Het zand is redelijk hard, hard genoeg voor deze eenzame fietser...

Een van de vele fotomomenten aan de buitenkant van de Eerste Stuifdijk. In zuidelijke richting valt er van alles te zien in het Schuitengat; de vaargeul ten zuiden van Terschelling.

Tussen de Eerste en de Tweede Stuifdijk ligt de Range; het vroegere schietterrein.

Caroline kon je weer geregeld op de hurken of op de knieën aantreffen om macro's te maken...

 

Op dit punt (halverwege de Eerste Rug/Stuifdijk hadden we een mooi uitzicht op Vlieland voordat we besloten om terug te keren want anders zouden we te krap in de tijd komen te zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandeling Noordvaarder 2