Wandeling in Kandy
op Sri Lanka

 

Bekijk de wandeling in Google Maps
Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file)

Verslag van de wandeling

Lengte van de wandeling: 5,9 km

's Morgens vroeg opgestaan om van het Galle Face Hotel waar we hebben overnacht naar Colombo Fort station te gaan. Vervoermiddel: TukTuk, ideaal...
Een vriendelijke Sri-Lankaanse meneer ziet ons zoekend rondkijken en brengt ons naar de trein die ons naar Kandy zal brengen. Dat hij ons de verkeerde wagon in loodst is een detail; de door ons gereserveerde plaatsen zijn in een ander treinstel.
De machinist; dhr. Nimal Perera, ziet me foto's van zijn loc maken en nodigt me uit om een deel van de rit van drie uur op de locomotief mee te maken; een kans die ik niet aan me voorbij laat gaan! Op het station van Rambukkana verkas ik naar de locomotief (een Henschel van 1979). Zo kun je ook foto's naar achteren maken.
Na een drie uur durende rit worden we in Peradenya Junction afgezet en nemen een TukTuk naar het station van Kandy waar de rondwandeling begint.

Kandy, ook wel ‘Maha Nuwara’ genoemd, ligt in de centrale hooglanden op een hoogte van ca. 488 meter. De stad dankt haar naam aan het Sinhalese woord voor ‘Kanda’, dat heuvel betekent. Door de hogere ligging is de temperatuur aangenaam koel, zeker in vergelijking tot Colombo dat slechts 115 kilometer in westelijke richting ligt. Kandy was de hoofdstad van het laatste Sinhalese koninkrijk voordat de stad in 1815 in handen van de Britten kwam. Vandaag de dag is Kandy een bruisende, commerciële en culturele stad met meer dan 100.000 inwoners. Sinds 1988 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Dalda Maligawa (Temple of Tooth), waar het heiligste relikwie van Sri Lanka wordt bewaard; de tand van Boeddha.

Het verkeer is een chaos en de drukte op de trottoirs enorm. Maar als we bij Kandy Lake aankomen wordt het rustiger en via de boulevard lopen we naar de Tempel van de Tand. We hebben genoeg tempels gezien en vervolgen onze weg langs het meer met mooie vergezichten. In een overdekte markt slaan we onze slag met kruiden en T shirts voor een krats; de originele merkjes zijn niet meer herkenbaar maar de prijs vergoedt veel.

Ook hier weer mensen die je aanklampen en je willen verleiden tot het kopen van dingen of het meedoen aan allerhande excursies maar daar raak je aan gewend.
In de bomen langs het meer springen aapjes vrolijk vrij in het rond of doen een dutje. Na de rust op de boulevard bij de tempel is het even wennen als we aan de andere kant van het meer over een voetpad en trottoir lopen, deze grenzen namelijk aan de drukke verkeersweg. Het is dus even uitlaatgassen snuiven geblazen! Middenin de drukte is het voor de dieren een lazy afternoon..

We krijgen trek en gaan op zoek naar een gelegenheid om iets te eten. We hadden een shopping center gezien toen we eerder naar de tempel toeliepen en daar nemen we plaats in een eethuisje (onderdeel van het Orange Hotel) voor een kleine maaltijd. De wandeling ziet er op de kaart dus een beetje warrig uit.
Hierna besluiten we om nog even een klim te maken naar het Raja Wasala Parc (Wace Parc). Hier staat ook een door Lord Mountbatten geschonken kanon.

De tuin is goed onderhouden en je kunt er genieten van mooie vergezichten. Centraal in de tuin is een vijver met waterlelies en speciaal voor de foto's zette de portier de fontein even in bedrijf.

Op weg naar het station hadden we een uitzicht op een van de twee gevangenissen die Sri Lanka kent: Bogambara Prison.

Vanuit de rust van het park en de weg langs de gevangenis belanden we op de markt die de nodige drukte met zich meebrengt.
Net als zovele Srilankanen lopen we daarna deels over het spoor weer terug naar het station.

Om kwart over vijf zijn we op het perron; mooi op tijd om de trein van half zes te pakken die ons weer naar Colombo brengt.

Je kunt dit beschouwen als een ommetje; als je meer tijd hebt kun je de tempel bezoeken.

Verslagje van de wandeling
klik op de foto's voor een vergroting

 

 

 

Na het zien van het treinreisfilmpje van de boys van "For 91 Days" besluiten we om hetzelfde te doen.
Een treinreis van Colombo naar Kandy en daar rond te wandelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar begin van de pagina

 

Wandelhoofdmenu