Wandeling Oudemolen-Gasteren vv.

 

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file)

Verslag van de wandeling

Lengte van de wandeling:13,5 km

De wandeling ziet er vooral aan het begin dus anders uit dan we gepland hadden. We zijn in een lange laan beland die nogal modderig is. Reden om naar het met bladeren bedekte fietspad te verhuizen. Daar moet je blijven opletten want het is blijkbaar een uitgelezen dag voor de mountainbikers!

We zien een leuk vergezichtje aan onze rechterkant en besluiten daar eens te gaan kijken. Het is het Gastersche diep maar het is een nogal drassige boel en we zakken tot onze enkels weg.
Terug naar het pad maar weer!

We lopen gedeeltelijk langs lege akkers en zien maar weinig medewandelaars. Misschien geschrokken van het weerbericht dat buien voorspelde. Maar de buienradar liet zien dat de buien wegtrokken. De buien die nog zouden komen zouden ons net missen.
Dat klopte ook, we hebben geluk gehad; genoeg dreigende luchten maar geen regen.

Het natuurgebied De Gasterse Duinen bestaat uit een golvend heidelandschap. Forse stuifduinen en schilderachtige vennen bepalen grotendeels het aanzicht van het terrein. Het terrein ligt ten noorden van Gasteren en wordt doorsneden door de weg van Gasteren naar Oudemolen en de zandweg met fietspad richting Schipborg.

Carst mag niet mee (ook niet aangelijnd) op het deel door de Gasterse Duinen dus moeten we een stukje langs de weg lopen tot we bij het eerste pad (een fietspad) rechtsaf komen. Even later kunnen we onze route over een stuk heide vervolgen waar Carst wel mee mag. Hier moet Carolien natuurlijk even door de knieën om een mosje te fotograferen.

Na Gasteren passeren we nog een bos waar het de tijd is voor paddenstoelen.
We komen het bos uit op de weg met de naam Oosteinde en slaan rechtsaf. Het volgende pad langs een houtsingel is goed verborgen; we missen het bijna.

De route voert ons langs nauwelijks gebruikte paden en is zeer afwisselend.

We passeren Anloo en komen via een pad door een weiland op een zandpad dat ons bij het landgoed Schipborg langs een net aangelegde "Vlinderrand" voert.


Via een weiland dat ook een beetje drassig is komen we bij het Anloër Diepje. We denken dat we ervoor rechtsaf moeten maar dat pad loopt dood; we moeten een bruggetje over en het Diepje aan de andere kant volgen. Smalle paadjes en op een bepaald punt een smalle balk die als brug dient; een beetje avontuurlijk is het wel.

We komen nu ook meer mensen tegen, misschien omdat het zonnetje toch dapper zijn best blijft doen.

Een beetje moe maar heel voldaan komen we weer bij ons uitgangspunt uit.

We waren hier al eerder maar er zijn nog genoeg onontdekte paden over!

 

 
Verslagje van de wandeling
klik op de foto's voor een vergroting

 

 

 

Deze wandeling staat beschreven op GPS Tracks.nl.
We zijn aan het begin echter rechtsaf gegaan waar we linksaf hadden moeten gaan....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar begin van de pagina

 

Wandelhoofdmenu