Door de Norger velden

 

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file)
de track in Oziexplorer gaat op de helft niet mooi over de paden maar komt wel weer bij de "Bosrand" uit.

Verslag van de wandeling

Lengte van de wandeling: 14 km

Deze route voert ons vanaf de Kerkbrink in Norg naar de zuidoostelijke kant van Norg en voert ons over de brede zandpaden, de heide en langs het Noordse Veld.

We zien aan de diverse paaltjes met pictogram die we tegenkomen dat de paden deels zijn opgenomen in het Jacobspad, dat loopt van Uithuizen naar Hasselt.

Het is fris en het heeft een paar graden gevroren als we met vijf deelnemers (sinds lange tijd) op pad gaan.
Dat het gevroren heeft is een voordeel want de paden zijn lekker hard en goed te belopen.

Katja is vertederd door de twee paarden die we in de wei zien lopen en die al gauw op haar afkomen.

Vlak voor het Noordse veld kruisen we het Oostervoortse Diep, dat deels weer in oude staat wordt teruggebracht. Er loopt een vaag pad langs het diep dat niet op de kaart staat en ook niet in de routebeschrijving wordt genoemd, dus durven we het niet aan om dat te proberen.
We hebben als hartversterkinkje tegen de kou een héél klein plat flesje (platluisje) met Terschellinger Jutterbitter meegenomen en halverwege mogen we er allemaal een klein glaasje van. Natuurlijk alles met mate....
We hebben de hond bij ons dus mogen we niet over de heide maar in de routebeschrijving is heel attent een alternatieve route langs het Noordse Veld opgenomen.

Af en toe wordt er ook een stukje van de paden afgeweken als er een foto gemaakt moet worden, de akker in de zomer doorkruisen zal wel niet lukken.

Aan het eind van de alternatieve route gaat het mis want we zouden volgens de beschrijving vlak voor het bos linksaf moeten maar daar ligt een veerooster en dat durven we met de hond niet aan.

Aangezien de batterijen van de GPS leeg zijn (dom, dom) kan er slechts af en toe even worden gekeken waar we precies op de route zijn.

Na enige foto's van de hooglanders te hebben genomen gaan we een stukje langs het bos en dan linksaf.

We gokken erop dat we op het hoofdpad uit zullen komen.
Dat klopt en we lopen naar de weg Donderen-Norg in de hoop dat theehuis "de Bosrand" op deze Nieuwjaarsdag open is. Pech, ze zijn gesloten...
We pikken de route dus maar weer op en gaan weer via brede zandpaden terug naar Norg.

Na een klein stukje door de bebouwde kom van Norg komen we weer op de Kerkbrink uit waar we in het gezellige en keurige hotel-restaurant Karsten een lekkere kop koffie met warme "apfelstrudel" nemen. Caroline heeft honger en neemt een tosti; verschil moet er zijn.
Carst mag op zijn kleed (want hij is nogal vies geworden) op een rustig plekje uitrusten. Heel attent van de bediening: hij krijgt een bak water.

Een mooie wandeling!

 

 

Verslagje van de wandeling
klik op de foto's voor een vergroting

 

 

 

Deze wandeling stond beschreven in het Dagblad van het Noorden van 14 november 2008 en was ingezonden door lezeres Henny Meijering uit Norg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar begin van de pagina

 

Wandelhoofdmenu

 

 

 

wandeling Norg