Wandeling Norg-Zeijen vv

 

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file)

Verslag van de wandeling

Lengte van de wandeling: 15,4 km

Mooi weer! Dat hadden we lang niet gehad toen we op 25 september op pad gingen.
Het terras van theehuis "De Bosrand" lag er zó uitnodigend bij dat we voor het begin van de wandeling al aan de koffie met gebak zaten....

Toch maar op pad; het eerste stukje van de wandeling voert langs het voormalige munitiemagazijncomplex Donderen. Het bunkercomplex met 23 bunkers is circa 13 ha groot en is onlangs door het ministerie van Defensie afgestoten. Het terrein krijgt een nieuwe bestemming als kunst- en cultuurlandgoed. Op dit moment wordt het gebruikt door locatietheater de "Peergroep". Deze varkens schijnen er niet mee te zitten, ze scharrelden vrolijk rond.
Natuurlijk moet er even gerust worden en Carst krijgt wat water uit zijn speciale fles.

Volgens de beschrijving moeten we in Zeijen een horecagelegenheid tegenkomen maar de dames zien snuisterijenwinkel "de Oranjerie" natuurlijk nooit over het hoofd. Er is een terras, en een kop thee en koffie is er ook te krijgen dus....
Als we weer verder gaan zien we inderdaad op de Brink "Café Hingstman". Voor een volgende keer...

Na Zeijen lopen we een stukje verkeerd; we missen blijkbaar een pad en daardoor kunnen we de geplande route langs het Zeijer Wiekje niet geheel lopen. Maar het stukje dat we wel kunnen doen is ook de moeite waard.
Even verderop passeren we het Hanekampsveen, daar werd vroege baggel afgegraven, dat vetter was dan turf en als brandstof door de lokale bevolking werd gebruikt.

Je bent al gauw geneigd om het smalle paadje, een paar honderd meter verderop voorbij te lopen maar als je toch rechtsaf gaat kom je bij een ander veen, het Bollenveen.
Daar staat een replica van een Tjasker, een door wind gedreven waterpomp die vroeger het ven bemaalde ten behoeve van de turfstekerij.

Helaas mag Carst niet via het fietspad over het Noordscheveld, maar via een omweg komen we toch aan de noordkant van het heideveld terecht waar we de route weer oppikken.
Daarna is het nog een kleine kilometer tot we weer op het terras van "de Bosrand" belanden waar we de dag besluiten met een kop koffie.

Leuke wandeling!

 

Verslagje van de wandeling
klik op de foto's voor een vergroting

 

 

 

Deze route hebben we van GPStracks.nl afgehaald waar hij "Norg-Zeijerwiek" heet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar begin van de pagina

 

Wandelhoofdmenu