Wandeling Groningen-Harkstede vv.

 

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file)

Verslag van de wandeling

Lengte van de wandeling: 14,3 km

Voor de verandering zijn we maar eens vertrokken vanaf de voordeur van enkele medewandelaars. Na een stukje woonwijk kwamen we bij de brug richting Harkstede, die zoals gewoonlijk omhoog ging toen we naderden. Hij ging deze keer open voor een nieuw schip dat waarschijnlijk voor het eerst de vaart over het Eemskanaal richting Delfzijl maakte.
Over de brug zagen we aan de rechterkant een weide met een enorme hoeveelheid pony's. Aan de linkerkant ontdekten we een paard met een soort van burhka om zijn hoofd.

Na ca. 100 meter zijn we van de grote weg afgebogen en een stukje door Ruischerbrug langs de Harkstederweg gelopen met de bedoeling de grote weg te blijven ontwijken. Dit bleek niet mogelijk waardoor we gedwongen werden, met gevaar voor eigen leven, een tijdje over het fietspad langs de Hoofdweg te wandelen, af en toe ternauwernood een voorbijblazende scooter ontwijkend. Tja, we zijn bij de kruising van de Driemerenweg en de Hoofdweg weer linksaf gegaan richting afgegraven roeibaan.

We liepen in ieder geval langs een politiehondentrainingsveld waar druk getraind werd.

Aan onze rechterkant zagen we het terrein van het toekomstige Meerstad, waar de werkzaamheden nu niet zo voorspoedig gaan.

Uiteindelijk kwamen we bij de roeibaan uit die geflankeerd wordt door windmolens en oude KPN-telefooncellen. Jammer dat de roeibaan bijna nooit gebruikt wordt. Hij ligt in het open veld en dus heeft niemand er blijkbaar zin in om tegen een gierende wind in te roeien.

Aan de rechterkant menen we het huis van Willem van Eijk, de prostituee-moordenaar van Harkstede te herkennen van foto's uit de krant. Als we het later nakijken blijkt het inderdaad te kloppen...

Na een wandeling van ongeveer 1500 meter kwamen we uit bij de starttoren van de roeibaan waar de camping aan het Grunostrand ligt en waar minigolfers een balletje of tig in het water sloegen.

Langs de vuilstort waar geen vuil gestort mag worden maar waar iedereen in de omgeving waarschijnlijk zijn vuil stort togen we naar het Grunostrand voor een versnapering.

Helaas mocht onze dierbare viervoeter Carst hier niet naar binnen, en naar later bleek niet eens het terrein op, waarna wij besloten ons heil elders te zoeken. We staken de grote weg over en zijn richting Engelbert gelopen waarbij we nog een aardig kerkje passeerden.

In Engelbert hebben we bij Café 'De Engelstede' in de zonnige tuin genoten van een kopje koffie en denken we er over om daar vaker een bakje te halen. Leuk en gezellig café met af en toe leuke activiteiten, een aanrader dus. Na de koffie via een tussendoorweggetje, het brugje over Borgsloot weer het fietspad langs de grote weg richting Groningen.

Langs het Eemskanaal en de Ruischerwaard terug naar Lewenborg.

Nu nog op zoek naar rustiger paadjes want die zullen er vast wel zijn!

Verslagje van de wandeling
klik op de foto's voor een vergroting

 

 

 

Zelf bedacht en met een klein groepje gelopen: Groningen-Harkstede vv.
Verslagje is dit keer van de hand van Caroline.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar begin van de pagina

 

Wandelhoofdmenu

 

 

 

Bekijk de wandeling in Google Maps