Wandeling rond het "Nije Hemelriek"

 

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file)

Verslag van de wandeling

Lengte van de wandeling: 12,7 km

Een wandeling door de bossen bij Gasselte op een morgen dat het aardig gesneeuwd heeft.

We beginnen op de parkeerplaats bij het Nije Hemelriek, een fraai gelegen horecapaviljoen, gelegen bij een (nu bevroren) vijver.

Het kost even moeite om de juiste route te vinden op de GPS want er zijn door de sneeuw op het eerste deel even geen paden te zien.
Beetje bizar: de plas waar zand wordt gewonnen heeft een aparte groen-blauwe kleur en is niet dichtgevroren. Hoge zandheuvels belemmeren het zich op de plas maar we zien toch kans om via een doorkijkhe wat foto's te schieten.

Onderweg komen we geregeld mountainbikers tegen die de kou trotseren.

We streven ernaar om halverwege iedere wandeling een kop koffie te nemen en tijdens het bekijken van de route leek het erop dat er inderdaad een gelegenheid zou zijn. En ja hoor, bij het Boomkroonpad is Paviljoen de Woudstee gevestigd, een eenvoudig restaurant met binnenruimte en buitenterras; op het terras is het wat frisjes, dus nuttigen we binnen koffie met tosti's voor de een en voor en appeltaart voor de ander.
Het is hierna even doorzetten om weer op gang te komen....

Staatsbosbeheer heeft nabij het informatiecentrum (het Houtvester Kuhnhuis) in de boswachterij Gieten-Borger een wandelroute langs de toppen van bomen aangelegd. Bezoekers kunnen via een worteltunnel en een wenteltrap over dit 125 meter lange pad langs de 'boomkronen' wandelen. Het pad werd geopend in 1996 en is onderdeel van een educatief themapark van Staatsbosbeheer.

Bij Buitencentrum Boomkroonpad is elke derde zondag van de maand een roofvogeldemonstratie. Ruud Sanders, een professionele valkenier, laat verschillende soorten roofvogels zien. Hij demonstreert hoe deze vogels vliegen en vertelt waar ze vandaan komen en wat hun leefwijze is. Omdat we een beetje krap in de tijd komen te zitten moeten we de demonstratie laten schieten.

Joy heeft het best naar zijn zin en mag van tijd tot tijd even los meelopen.

Blijkbaar heeft een specht een mooi gaatje gemaakt. We horen af en toe wel wat maar zien niets...

Vlakbij het eindpunt belanden we nog in een sneeuwbui.

Verslagje van de wandeling
klik op de foto's voor een vergroting

 

 

 

Deze route hebben we van GPStracks.nl afgehaald.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar begin van de pagina

 

Wandelhoofdmenu