Wandeling rond Villers sur Mer

 

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file)

Verslag van de wandeling

Lengte van de wandeling: 9,7 km

Dit is onze eerste wandeling in Normandië geweest en we zijn op pad gegaan met het boekje in de hand. De GPS diende in dit geval alleen maar om de route vast te leggen. De Rother Wanderführer is dan een handig hulpmiddel maar ons bleek dat het beter is om de route eerst in de kaart uit te werken en dan over te zetten naar de GPS en die track te volgen.
Die werkwijze hebben we bij de volgende wandelingen toegepast en dat beviel beter.

Het begin is vlakbij het strand in de badplaats Villers sur Mer en we gaan vervolgens via een mooi aangelegd "Plan d' Eau" naar het weggetje dat langs het moeras voert.

Mooie vergezichten op Blonville sur Mer en over het moeras naar Villers sur Mer. Ook hier valt op dat in Frankrijk bouwvallen gewoon blijven bestaan, men zet er gewoon iets nieuws naast!

De route voert ons een stukje langs het spoor. De meeste spoorweg-overgangen worden gerenoveerd en voorzien van slagbomen. De wandeling gaat grotendeels over smalle asfaltweggetjes waar slechts af en toe een auto komt, Carst kan dus op het grootste deel van de route gewoon los lopen. Dat is prettiger voor mens en dier. Alleen bij kruisingen en als we op D wegen lopen gaat hij even aan de lange lijn.

En dan breekt onze gebrekkige kennis van de aanduidingen van de GR en GRP routes ons op. Het boekje heeft het erover dat we de GR route moeten volgen en wij denken dus dat we rechtdoor moeten, want er staat immers een teken? Dat het teken (een rood/wit kruis) betekent dat we daar nu juist niet langs moeten wisten we toen nog niet....
We gaan dus twijfelend maar linksaf (want er is even verder op het pad zo te zien ook nog een hek dat dicht is) en zoeken naar een mogelijkheid om even verderop toch nog naar rechts te kunnen.

Die doet zich even later voor: we staan voor een groot hek dat open is en volgens de GPS kaart zou er aan de achterkant van dit park een doorgang kunnen zijn. We scharrelen dus naar binnen en maken een rondgang zonder iemand tegen te komen (wel logisch want volgens het bord zijn we ruim buiten het seizoen....).
Er is geen achteruitgang dus verlaten we stilletjes het park weer en vervolgen onze weg.
Dit mooie park met uitzicht op het achterland van Deauville is nu eigendom van de stad Deauville sinds 1973. Het wordt ook wel het
Calouste Gulbenkian Park genoemd (naar de voormalige eigenaar die het aan de stad heeft gedoneerd).
Twintig hectare van het park zijn toegankelijk voor bezoekers van 1 juli tot en met 31 augustus....

Deze spiegel geeft uitzicht op de weg als je vanaf Mont Canisy komt. Het werd nogal warm en we hebben maar niet de tocht naar boven gemaakt naar het op 109 meter hoogte gelegen uitzichtpunt.

Omdat we denken dat we verkeerd gelopen zijn lopen we in Blonville sur Mer op de bonnefooi naar het strand en konden het niet laten om deze meneer op de foto te zetten die met grote precisie de heg aan het snoeien was.

Via het strand lopen we terug naar Villers sur Mer. Onderweg zijn we geen uitspanningen tegengekomen die geopend waren en daar hadden we gezien het feit dat we langs badplaatsen kwamen, wel een beetje op gerekend....

Toch een heel aardige wandeling!

Verslagje van de wandeling
klik op de foto's voor een vergroting

 

 

 

Wandeling die begint en eindigt in Villers sur Mer en die voor een deel langs het ongerepte moeras van Villers-Blonville voert. Deze wandeling staat beschreven in de "Rother Wanderführer", uitgave Normandië.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar begin van de pagina

 

Wandelhoofdmenu

 

 

 

Bekijk de wandeling rond Villers sur Mer in Google Maps