Wandeling rond Glanville:
"La Butte Clara"

 

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file)

Verslag van de Wandeling

Lengte van de wandeling: 7,2 km

Deze wandeling staat beschreven in het boekje “Le Calvados… à pied”
Hierin staan 52 wandelingen in diverse moeilijkheidsgraden beschreven met duidelijke kaartjes en handleidingen (in het Frans).

Deze wandeling staat als “facile” beschreven maar dat kan alleen maar op de lengte slaan want het is af en toe klauteren en glibberen geblazen op paadjes waar je zonder wandelschoenen niet moet komen.

De start is bij de kerk net buiten Glanville; daar is een parkeerplaats die te bereiken is via een weggetje waar je beslist geen tegenligger moet krijgen!
Een beetje gammel bordje wijst je de weg naar de kerk.

Bij het themabord aan het begin van de wandeling moet je links aanhouden, rechts zie je het keienpad waar je aan het eind van de wandeling weer naar beneden komt….

De wandeling is middels oranje pijlen en kruisen goed aangegeven.
We maakten grappen over het feit dat het hele dorp in het complot zat om de wandeling tot een succes te maken; een aantal wegwijzertjes leek pas tevoren aangebracht!

In het laatste deel van de wandeling wezen de wegwijzers een andere kant op dan we hadden ingetekend in de GPS (dus wat er in het boekje stond) maar dat durfden we niet aan. Een reden kan zijn geweest dat er nogal wat delen van het pad vanwege bouwwerkzaamheden onder water stonden. Met wat creativiteit lukte het om met droge voeten verder te gaan.

En het is een mooie wandeling, ondanks dat het niet echt licht ging. Sommige paadjes waren in beekjes veranderd en Carst zag er op een gegeven moment wat  goor uit want er moest wat gebaggerd worden.
Natuurlijk moet wel in acht worden genomen dat we er in het late voorjaar waren, veel warme dagen waren er nog niet geweest.

In een stroompje dat we overstaken kon hij weer een beetje toonbaar gemaakt worden.

Het is een paardenfokgebied, uitgestrekte omheinde velden en overal bordjes die aangaven dat er iets met paarden werd gedaan.

Wat blijkt: Normandië is een paardengebied.
In Normandie is het paard koning! Het grote aantal fokkerijen, renbanen en stoeterijen geeft aan hoe belangrijk dit edele dier in Normandië is. In het departement Calvados bevinden zich de meeste renbanen. In het departement Calvados vinden circa 800 paardenrenner per jaar plaats. In de omgeving van Argentan bevinden zich bijna de helft van alle Franse fokkerijen en circa 22 stoeterijen. (bron: http://www.regionormandie.nl/)


Verslagje van de wandeling
klik op de foto's voor een vergroting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar begin van de pagina

 

Wandelhoofdmenu

 

 

 

La Butte Clara in Google Maps