Wandeling rond de Petersdorfer See

 

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file)
met een stukje alternatieve route (in roodbruin)

Verslag van de Wandeling

Lengte van de wandeling: 16,6 km

We hebben de auto op een parkeerplaats even buiten het centrum van Malchow geparkeerd want daar was het gratis. We lopen langs de kerk en via de Kirchstraße in de richting van de draaibrug en slaan een eindje voor die brug rechtsaf de Mühlenstraße in. Hier staan oude, soms compleet verwaarloosde gebouwen naast nieuwe. Ook hier slaat de vooruitgang toe.
We passeren net buiten de bebouwde kom een terrein met een soort Datsja's, huisjes waar men een lang weekend of zo door kan brengen; mooi aan het water.
Een mooi wandelpad voert ons langs de noordoever van de Petersdorfer See. We horen schepen passeren maar kunnen slechts nu en dan een glimp opvangen want het pad loopt net even te ver van de oever. Een poging om een pad langs het water te volgen strandt op een open plek waar een paar jongeren bier drinken en vissen. Het paadje houdt daar op... Dus maar weer terug naar het hoofdpad.
We lopen onder het viaduct in de A19 door en komen vlak voor Biestorf een tractor tegen die keurig de berm van het wandelpad maait.
Blijkbaar missen we even verder een pad dat ons weer naar het water zou moeten leiden...

We lopen dus een stukje over de provinciale weg tot we daar flauw van worden en linksaf het bos weer inslaan. We volgen de kaart in de GPS maar daarin houdt het pad gewoon op. Dus kiezen we iets wat erop lijkt en komen toch aan de oever terecht!
Even verderop zien we dit riante geitenverblijf.

In de "Rother" zagen we al dat er een uitspanning zou zijn: De "Lenzer Krug" en op het mooie terras streken we neer. De aardige serveerster had een "Sonderangebot": onbeperkt koffie met gebak voor €3,90. Mooie aanbieding, we dachten een plakje cake te krijgen maar konden kiezen uit meerdere heerlijke taarten, en kregen geen klein stukje....maar een grote homp!
Er was genoeg vertier rond het terras want het is strategisch gelegen bij de doorgang naar de Plauer See. Rondvaartboten legden aan en namen mensen aan boord om vervolgens de brug te passeren naar het volgende meer.
Na verloop van tijd hadden we genoeg koffie met gebak gehad en gingen verder.

Het was even zoeken maar we vonden het smalle pad dat in de "Rother" stond beschreven.
Dat paadje ging na verloop van tijd over in een breed pad door een mooi bos. Hier konden we de mogelijkheden van onze camera's uittesten; we zagen de verschillen als we de witbalans op schaduw zetten.
De bruggetjes over de beekjes zijn soms aan wat onderhoud toe want hier en daar mist een plank; Carst vergiste zich en zakte erdoor...

Ook hier kwamen we weer uitkijkposten tegen, dit was een hele aparte, eentje met een dak en eentje die tegen de boom leek aangeplakt, compleet met steuntje voor het hoofd.

Aan hongerige wandelaars is blijkbaar ook gedacht, langs het pad staat een picknickbank.
We proberen ook hier nog eens bij de oever te komen maar aan deze kant van het meer loopt het pad wederom dood.

We passeren vlak voor Malchow een gehucht waar we een Trabant zien; de eigenaar daarvan wijst ons waar we het beste langs kunnen lopen want niet alle paden staan op de kaart in de GPS.
Even verder zien we het klooster; vervolgens passeren we iets wat op oude stallen lijkt waarin nu een verhuurbedrijf voor paarden en menwagens lijkt te zijn gevestigd. We werpen een snelle blik op het klooster dat nog een lange weg te gaan heeft voor wat betreft de restauratie. Uit voorzorg staan hier en daar de nodige bordjes die ons waarschuwen voor de gevaren die ons bij de gebouwen en aan de waterkant kunnen bedreigen.. Nog een klein stukje door Malchow, we steken het water over via de oude draaibrug en via een pad achter de kerk langs komen we weer bij de auto.
Het is een mooie wandeling geweest!

Verslagje van de wandeling
klik op de foto's voor een vergroting

 

 

 

Deze wandeling stond beschreven in de "Rother Wanderführer" Uitgave: "Mecklenburgische Seenplatte".
Vanwege het parkeren van de auto is het startpunt iets aangepast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar begin van de pagina

 

Wandelhoofdmenu