Wandeling rond de Drentsche AA
vanaf Wedbroeken .

 

Bekijk de wandeling in Google Maps

Klik op een marker om een kleine impressie te zien.
Klik dan op de kleine foto om een grotere foto te zien.

Bekijk meer foto's
Download route-en trackbestanden (zip file)

Verslag van de wandeling

Lengte van de wandeling: 12,9 km

We starten op een zondagmorgen terwijl de zon dappere pogingen doet om door de wolken heen te breken. Dat lukt slechts af en toe, maar de temperatuur blijft aangenaam.
Vanaf de parkeerplaats Wedbroeken lopen we over een keienpad naar de ruilverkavelingsweg. Op dat keienpad komt Anneke trouwens aan het einde van de wandeling flink ten val.. ; combinatie van de keien en een veterlus die in een haakje van haar andere schoen blijft haken. Gelukkig is er niets gebroken.

We passeren de eerste brug over het Zeegser Loopje en zien links een "landartproject" De Zevensprong. Hier komen volgens de kunstenaar Derk den Boer een aantal energiebanen in het landschap bijeen. Met behulp van oa. een aantal grote keien uit het gerenoveerde Noorderplantsoen in Groningen markeerde hij de zeven sterpunten en plaatste er vier roestige metalen oermensen bij.

We wandelen door een mooi landschap bestaande uit houtwallen en blijven even staan bij deze pony's waarvan eentje een dek met iets wat lijkt op een nek/halsbrace omheeft.
Onderweg zien we hier wat we ook op Terschelling op de Boschplaat veel zagen: Amerikaanse vogelkers!
Wel even letten op het blad van de struiken want je moet degene hebben waarvan de struik een langwerpig blad heeft. De zwartglanzende kersjes smaken ietwat zoet en hebben een grote pit die discreet dient te worden uitgespuugd....

We moeten Carst aanlijnen en over een veerooster heentillen als we het natuurgebied Molenveld binnengaan.

Bij Oudemolen zien we de mooie molen "de Zwaluw" waar Katja het niet kan laten om de ook hier staande paarden te lokken en te aaien.
Rond deze molen zijn genoeg fotomomenten. Op de bovenste wiek zit een groot aantal vogels en ook alleen maar op die wiek.
Even voorbij de molen zien we een huis met een uitstalling met allerhande snuisterijen.
Er zit een rode kat belangstellend bij te kijken; we noemen hem liefkozend "Durk". Natuurlijk moet er even bij de uitstalling worden gekeken en Carst loopt in zijn nieuwsgierigheid naar de voordeur van het huis. Maar: daar is Durk niet van gediend en hij achtervolgt Carst luid blazend! Carst is geen held en loopt vlot verder maar door de struiken heen sluipend blijft Durk hem volgen, net zo lang tot we op een voor hem voldoende afstand zijn.
Na Oudemolen lopen we een stukje over een vlonderpad langs de weg en via een paar vervaagde paden en nog een vlonderpad komen we bij een hoogholtje waar Carolien alle mogelijke moeite doet om een spin op een bankje te fotograferen, gestoord door Carst die nieuwsgierig is naar wat daar gebeurt.

We passeren het Siepelveen en zien dat het langzamerhand wat drukker wordt.
We wijken even een beetje van de route af om op het prachtige terras van restaurant "De Drentsche AA" een kop koffie te drinken.
Hierna lopen we nog een stukje over een graspad door het stroomdal van het Zeegser Loopje dat vroeger in gebruik was als weiland en nu weer teruggegeven is aan de natuur (en aan ons natuurlijk).

Deze wandeling gaan we over een paar weken misschien nog wel eens doen als alles in herfsttinten getooid is.

 

Verslagje van de wandeling
klik op de foto's voor een vergroting

 

 

 

Wandeling uit het Dagblad van het Noorden van vrijdag 21 augustus 2009.

Deze kreeg de toepasselijke titel mee:

"Lopen tussen spaghettisliertjes".
Vanuit de lucht lijkt het landschap er ook op: een twintigtal kleine stroompjes
die kronkelend samenkomen in de Drentsche AA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar begin van de pagina

 

Wandelhoofdmenu

 

 

v

Bekijk de wandeling in Google Maps